top of page
  • Writer's picturewww.peb.lt

Kasdien su Kristumi

pastorius Ramūnas Jukna


Įsivaizduokime žmogų, kuris kasdien nubėga tam tikrą distanciją. Ar kitą asmenį, kuris kasdien laiką leidžia bibliotekoje skaitydamas knygas. Dar įsivaizduokime trečiąjį, kuris diena iš dienos bendrauja su mūsų šalies prezidentu.


Kaip manote, ar ilgainiui šių žmonių gyvenime pradės atsirasti tam tikri pokyčiai ir ryškėti tam tikros savybės? Manau, nė vienas nesudvejosime, kad pirmasis žmogus ilgainiui atsikratys viršsvorio, taps energingesnis ir sveikesnis. Antrasis turėtų pasižymėti minties gelme, jei jis skaitydavo ką nors rimčiau nei meilės romanus. Trečiasis savo elgesiu, manieromis ir mąstymu taipogi keisis įgaudamas pasitikėjimo, solidumo, tikimės, pilietiškumo ir valstybingumo.


Nuotrauka paimta iš www.foxnews.com


Lygiai taip pat krikščionių kasdieniai ir nedideli susitikimai su Kristumi darys negrįžtamą poveikį jų gyvenimui. Šventojo Rašto skaitymas ir apmąstymas. Asmeninė ir bendruomeninė malda. Intensyvus gyvenimas krikščioniškoje bendruomenėje. Visa tai ilgainiui formuos Kristaus atvaizdą tuose, kurie neveidmainiškai sieks būti su Jėzumi.


bottom of page