top of page
  • Writer's picturewww.peb.lt

Per lengvas

pastorius Ramūnas Jukna


“Esi pasvertas svarstyklėmis ir rastas per lengvas;”

Danieliaus 5,27

Dažniausiai lipdami ant svarstyklių tikimės, kad jos rodys palankesnius skaičius (tai yra, mažesnius). Tačiau, kai mus pasveria Viešpats Dievas viskas yra kitaip.


Pagonių karalius Belšacaras lėbaudamas pervertino save. Jis paėmė Jeruzalės šventyklos Dievui pašvęstas taures ir iš jų gėrė vyną pats ir davė kitiems. Tokiu būdu jis paniekino ne taures, bet patį Dievą. Įvertinimo ilgai laukti nereikėjo. Karalius buvo pasvertas ir pasirodė esąs per lengvas. Tą pačią naktį jis buvo nušalintas nuo valdžios.


Rembrandtas, nuotrauka paimta iš wikipedia.org


Per lengvi esame ir mes. Per mažai sąžiningi, atkaklūs daryti gera, pernelyg lengvai pasiduodame pagundymams, savęs teisinimams ir kompromisams. Mūsų visų širdyse pernelyg daug nuodėmingų drumzlių ir nuosėdų.

Ačiū Dievui, kad prieš du tūkstančius metų Judėjos dykumoje buvo pasvertas mūsų Viešpats Jėzus. Jis buvo išmėgintas ir neturėjo kliaudos. Dar po kelių metų Jis ryžtingai paėmė kryžių, kad mus atpirktų Dievui. Todėl mes galime drąsiai šauktis Viešpaties Jėzaus, kad Jo kryžiaus svoris mus išgelbėtų.


bottom of page