top of page
  • Writer's picturewww.peb.lt

Nužudytas Aleksejus Navalnas

Pastorius Ramūnas Jukna


Vakar mane pasiekė žinia (šiuo metu esu JAV), kad Aleksejus Navalnas yra nužudytas Rusijos kalėjime.


Turiu pripažinti, kad aplankė dvigubi jausmai - nebuvau nustebintas, bet vis tiek tai sukrėtė.


Ne vienerius metus stebėjau Navalno veiklą, ypatingai po nesėkmingo bandymo jį nunuodyti, drąsaus ir fatališko jo sugrįžimo į Rusiją. Visuomet stebino jo neįtikėtina drąsa veikti, oponuoti vieną didžiausių mūsų kartos tironų - Putiną. Vakar Navalno istorija baigėsi.


Dar viena kruvino Putino režimo auka. Deja, bet viena iš daugelio. Ant Putino rankų yra opozicijos žmonių, verslininkų, Ukrainos karių ir civilių, pačių Rusijos karių kraujas. Tai šimtai, tūkstančiai, šimtai tūkstančių žmonių.



Esu krikščionis. Prisimenu, per vieną teismo procesą Navalnas išpažino, kad iš ateizmo jis atsivertė į krikščionybę ir ją išpažino. O krikščionybė moko, kad yra amžinybė ir žmogaus siela yra amžina. Kad yra Kristaus karalystės viltis, jog Dievas įvykdys savo teisingus teismus. Ji skelbia, kad Dievas yra nekalto kraujo Gynėjas.


Ką tai duoda praktiškai? Tai suteikia krikščionišką viltį. Jėzaus prisikėlimo pergalė mums teikia jėgų šiandien kovoti už teisingumą, darbuotis dėl nuskriaustųjų ir nepasiduoti įbauginimams. Krikščionybė suteikia amžinybės perspektyvą. O ji sako, kad net jei šiąpus, kol dar gyvi esame mes nepamatysime pergalės prieš blogį ir skausmą, ji bus ten, kur prasidės naujas gyvenimas.


Pažinę Dievą ir žinodami istoriją, mes galime būti užtikrinti, kad kaip vakar baigėsi Navalno gyvenimas, taip vieną dieną baigsis Putino režimas. Staiga ir galbūt visai netikėtai mus pasieks žinia: “Viskas pasibaigė!”. Tuomet, kaip ir dabar, mes sunkiai suprasime šią žinią, dalinsimės ja privačiais kanalais, tikrinsime informacijos patikimumą, o galiausiai džiūgausim. Džiaugsimės, kad Dievas yra teisingas Teisėjas ir nekalto kraujo Gynėjas.


Viešpatie, būk gailestingas!


Viešpatie, nedelsk!



Nuotrauka paimta iš www.usatoday.org

bottom of page